Miniloma Rivieralla

maaliskuuta 14, 2018


Ranskalainen ja muutenkin Keski-Eurooppalainen kulttuuri on aina pitänyt paikkaansa sydämessäni. Viime keväänä Belgiassa asuessa tulikin vierailtua Pariisissa ja muualla Pohjois-Ranskassa useaan otteeseen, mutta Etelä-Ranska oli jäänyt vielä näkemättä ja kokematta. 

Kolmen päivän pituisesta matkasta kahtena päivänä sää ei suosinut ja saimmekin kierrellä 10-15 asteen lämmössä, pienessä tihkusateessa. Toisaalta sekin tuntui lämpöiseltä näiden Suomen kovien pakkasten jälkeen ja ainakaan turisteja ei ollut tungokseksi. Kolmessa päivässä ehtikin juuri sopivasti kiertää Antibesin, Cannesin ja Nizzan, sekä tehdä pienen seikkailun myös vuoristossa ja läheisissä pikkukylissä. Tietenkin tutustuminen jäi vähän pintapuoliseksi, onneksi seuraava matka Ranskan Rivieralle on jo varattu tyttöporukalla kesän loppuun. 

Mikä erityisesti minua ranskalaisessa kulttuurissa viehättää on ruoka ja viinit. Tällä lomalla ei tarvinnut ainakaan nälkää kärsiä, sillä söimme useaan otteeseen pitkän kaavan mukaan alkuruoasta jälkiruokaan. Juustojakin, jotka ovat ainoa maitotuote jota sallin itseni syödä, tuli syötyä matkalla ihan kiitettävä määrä ja nesteytyksen hoiti pääasiassa viini.

Mitkä olivat sitten matkan kohokohdat?

Paras nähtävyys



Promenade des anglais

En tiedä jäikö tämä päällimmäisenä matkasta mieleen vain sen takia, että juuri silloin sattui aurinko paistamaan ja lämpötila lähenteli 20 astetta. Sää tekikin kävelystä tällä rantabulevardilla yhden matkan kohokohdista. Joka tapauksessa luksus hotellien ja meren ympäröivällä kadulla sai rauhassa seurata paikallisten ja turistien menoa, kuunnella kaikkia mahdollisia eri kieliä, sekä myös muutamaa ranskalaista katumuusikkoa. 

Paras näköalapaikka


Jardin du Monastère de Cimiez 

Ei kaukana Nizzan keskustasta, vähän korkeammalla maastossa sijaitsee luostari ja sen upea, pieni puutarha. Vaikka Nizzassa oli vielä viime viikolla ollut todella kylmä ja tullut lunta, oli puutarhaan nyt jo tuotu pieniä kukkia ja tunnelma oli ihanan keväinen. Ja tietenkin se näköala Nizzan keskustan yli merelle oli mieleenpainuva.

Paras ravintola



L'assiette Provençale

Nyt Nizzasta muualle, sillä matkan paras ravintola löytyi Cannesista. Valikoima ruokia ei ollut valtava, mikä oli hyvin tyypillistä kaikissa ranskalaisissa ravintoloissa, mutta valitseminen oli silti vaikeaa sillä kaikki kuulosti erittäin hyvältä. Alkupalaksi otin savulohi-ricotta croquetteja ja salaattia, pääruuaksi merenelävillä täytettyjä canneloneja sekä jälkiruuaksi viinissä marinoitua päärynää, vanilja jäätelöä ja "pain d'épices" eli ranskalainen mausteinen leipä/kakku.  Enkä voi muuta sanoa, kuin että jos ikinä päädytte näille nurkille niin suosittelen käydä katsomassa, mitä heillä on silloin tarjota.



You Might Also Like

2 kommenttia