Yksinkertaista italialaista antipastoa

joulukuuta 03, 2017


Jotenkin Italia on taas löytänyt tiensä postauksen aiheeseen. Italialaisella ruualla on varmasti paikka jokaisen sydämessä ja sen takia tämä italialainen antipastopöytä onkin jotain aivan täydellistä. Pöytä on helposti sovellettavissa ja meidän kattaukseen pääsikin:

- Tomaatti-mozzarella salaattia basilikan ja balsamicon kera
- Melonia ja prosciuttoa
- Oliiveja
- Yrtti maustettuja bruschetta-leipiä
- Simppeli sipulinen tomaattipäällyste bruschettojen päälle
- Viinirypäleitä
- Kirsikkatomaatteja
- Vuohenjuustoa (myös esimerkiksi monet muut homejuustot tai parmesaani voisi sopia)
- Avokadoa


Bruschettas

- patonki
- oliiviöljyä
- rosmariinia
- timjamia
- 2-3 valkosipulin kynttä

- Lämmitä uuni 220 asteeseen ja leikkaa patonki noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Asettele patongin palat pellille ja voitele oliiviöljyllä. Ripottele päälle rosmariinia ja timjamia. Paista uunin keskitasolla noin 5-10 minuuttia, kunnes pinta on rapea.
- Tämän jälkeen hankaa valkosipulin kynttä juuri paistettujen patonkien päällä. Tällöin saavat omasta mielestäni kaikista parhaimman valkosipulisen maun.

Sipulinen tomaattipäällyste

- 2-3 tomaattia
- 1 punasipuli
- pippuria ja suolaa

- Leikkaa tomaatit ja sipuli todella pieniksi paloiksi ja sekoita mausteiden kanssa.

Tomaatti-mozzarellasalaatti

- kirsikkatomaatteja halkaistuna
- mozzarella palloja
- basilikaa
- balsamico kastiketta
- suolaa ja pippuria


Tämä näinkin yksinkertainen tarjoilu toimi meillä alkupalana, vaikka tämän sai kyllä todeta loppujen lopuksi aika täyttäväksi. Yksinkertainen italialainen antipastopöytä sopiikin tarjoiltavaksi niin rentoon koti-iltaan, kuin myös vieraille. Tästä löytyy jotain aina jokaisen makuun.

Arjen keskellä olisi kiva useamminkin pitää tauko, vain kokkailla ja kutsua kavereita syömään hyvää ruokaa hyvän viinin kera. En itse kuulu talven suurimpiin kannattajiin ja sen takia täysi kalenteri, kiireinen arki ja pimeät päivät masentavat. Onneksi pian 100 vuotta täyttävä suomi, joulu, monet synttärit ja uusivuosi tuovat juhlallisuuksia tähän vuoden aikaan ja niiden voimilla yritetään selvitä kevääseen.





You Might Also Like

0 kommenttia