Terveellisemmät piparkakut

joulukuuta 10, 2017


Joulusuklaa ja piparit ovat ehkä kaksi parasta asiaa joulussa. Piparien parhaana kaverina taas toimii sinihomejuusto ja glögi. Niitä olenkin ehtinyt jo useampaan otteeseen nauttia, vaikka jouluun on vielä pari viikkoa. Yksi päivä tulin ajatelleeksi saisiko tästä joulun klassikko herkusta tehtyä terveellisemmän version. Pienen netin selailun ja oman soveltamisen jälkeen sain omasta mielestäni todella hyvät piparit tehtyä. Piparien maku tulee mausteista ja tummasta siirapista, joten niistä ei ole luovuttu. Tällä reseptillä saa kuitenkin luotua vähä rasvaisia ja vähempi sokerisia pipareita. Tämän reseptin saa gluteenittomaksi gluteenittomilla jauhoilla ja inkiväärin, kanelin ja neilikan voi korvata piparkakkumausteella.

Terveellisemmät piparkakut (20-30 kpl)

- 2 ja 1/4 dl täysjyvä vehnäjauhoja
- 1 tl maissitärkkelystä / perunajauhoja
- 1/4 tl ruokasoodaa
- 1 ja 1/2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl neilikkaa
- 1/2 tl muskottipähkinää
- hyppysellinen suolaa
- 2 rkl sulatettua kookosöljyä
- 1 kananmuna
- 0,6 dl tummaa siirappia
- 2 tl vaniljasokeria

- Vatkaa kookosöljy ja kananmuna sekaisin jonka jälkeen lisää joukkoon tumma siirappia ja vaniljasokeri. 
- Sekoita erillisessä kulhossa kaikki kuivat aineet ja lisää nesteiden joukkoon välillä sekoittaen.
- Kääri taikina esimerkiksi elmukelmuun ja anna sen jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti.
- Kaulitse taikina puhtaalla jauhoitetulla pinnalla ohueksi ja muotoile pipareiksi haluamallasi tavalla.
- Paista pipareita 175 asteessa 8-10 min.


 Hyvää joulun odotusta!










You Might Also Like

0 kommenttia