Mitä söin Roomassa? +ravintolavinkkejä

lokakuuta 22, 2017

Italiaan voisi matkustaa jo pelkästään aivan täydellisen ruuan takia. Ainekset ovat tuoreita ja maut raikkaita. Tässä kaikki mitä söin Roomassa ja muutama ravintolavinkki.


Tämän kesäkurpitsa-artisokka pizzan söin Cajo e Cajo nimisessä ravintolassa. Tämä ravintola oli todella kehuttu ja ei aivan turhaan. Paikan pizzapohja ja tomaattikastike olivat parhaat mitä Roomassa söin. 


Cajo e cajossa myös talon lihapullat ja kirsikkatomaatti-basilika pizza olivat kokeilemisen arvoisia.


Taas pizzaa! Tällä kertaa otin itseasiassa niin sanotun calzonen eli taitetun pizzan, jonka sisällä oli buffalo mozarellaa ja grillattuja kasviksia. Se ei kuitenkaan ulospäin ollut kovin hääppöisen näköinen, joten kuvassa on serkkuni makkarapizza, joka oli erittäin raskas, mutta hyvä.


Varmaan joka päivä joskus 11 aikaan aamiaisen ja lounaan välillä suuntasimme cappuccinoille.  Taas yksi asia, jonka italialaiset osaavat tehdä paremmin kuin missään muualla.


Jälkimmäisen kuvan kahvila tarjoili ehdottomasti parhaat cappuccinot ja kakut joita söimme matkalla. Il Gianfornaion hinta-laatusuhde oli todellakin kohdallaan sillä kakkupalat olivat vain euron kappale ja cappuccinoillakaan ei ollut paljon hintaa.


Ehdottomasti matkan paras pasta löytyi ravintolasta nimeltä Felice. Paikka oli kehuttu Casio e pepe (eli juustolla ja pippurilla maustetusta) pastasta, mutta päätin maistaa heidän ricotalla ja basilikalla täytettyjä ravioleja, jotka olivat myös huippu hyviä.


Olimme vuokranneet koko porukalle pienen mökin Trasteverestä, joten valitettavasti tällä kertaa ei ollut hotellin aamupalaa. Kävimme kuitenkin aina hakemasta lähikaupasta tuoretta leipää ja hedelmiä aamuksi, joten ei sekään ollut hullumpaa.


Tämä ei ainakaan kuvan puolesta houkuttelevimman näköisin bruschetta leipä oli kuitenkin todella hyvää. Bruschetta on helppo herkku, jota on tullut kotonakin useampaan otteeseen tehtyä, mutta oli ihanaa päästä maistamaan aitoa italialaista versiota. 


Toinen aivan huippu pizza tuli syötyä samassa paikassa kuin aikaisempi bruschetta. Tämä "naudankinkulla", rucolalla ja parmesaanilla täytetty pizza oli aivan uudenlainen makukokemus.


Taas kerran luvassa pastaa ja tällä kertaa pinaaatin ja lampaanmaitojuuston kanssa. Tämä tosin oli vähän pettymys sillä olisin toivonut vähän enemmän makua ateriaan.


Tällä hetkellä hyvin trendaava ja roomalaisten luoma aperol spritz -drinkki on yksi pakollisista cocktaileista, joita pitää maistaa Roomassa. Tämäkin kuva on cajo e cajosta, jossa he tarjoilivat sen todella kivan näköisistä pestyistä hillopurkeista.


Taas kerran cappuccinoilla ja niiden kanssa creemillä ja hillolla täytettyjä croissantteja. Ei niin terveellinen aamupala tällä kertaa.


En muista koska olisin viimeksi tilannut pihvin ravintolasta, mutta La Tavernaccia oli yksi Rooman kehutuimista ravintoloista. He olivat erityisen kuuluisia pitkään kypsytetyistä porsaan ja lampaan lihasta. Päätin itse kokeilla lammasta ja vaikka kuva ei ole houkuttelevimman näköinen oli se aivan super hyvää.


La tavernacciassa päätin jälkiruuaksi kokeilla paikan juustokakkua. Olen aivan hulluna juustokakkuihin ja heidän persikailla päällystetty juustokakku oli ihanan kevyt.


Italia on jäätelö taivas! Eri maku vaihtoehtoja on niin paljon, että aina on valinnan vaikeus ja en muista syöneeni yhtäkään pahan makuista jäätelöä matkan aikana. Erityisesti suosittelen paikkaa nimeltä Fatamorgana, joka tarjoaa maidottomia jäätelöitä. Heiltä löytyi todella omanlaisia makuja, kuten avokado-lime, porkkanakakku ja päärynä-sinihomejuusto.

Tälläistä tuli matkan aikana syötyä ja onnistuimme löytämään todella hyviä ravintoloita Roomasta vaikka välillä se osoittautui vaikeaksi. Roomassa on välillä vaikea erottaa turisteille luodut ravintolat, joiden ruoka ei todellakaan ole sitä aitoa italialaista.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kiitos tästä postauksesta! Olen menossa Roomaan muutaman viikon päästä, joten täytyy laittaa tämä kirjanmerkkeihin :)

    http://www.kuviakinkiinnostaa.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa olla avuksi! Nuo kaikki erikseen mainitut paikat ovat todellakin tsekkaamisen arvoisia. :)

      Poista